• ΝΕΑ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έγγραφο της Ένωσης Νοτιοανατολικής στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών για το επίδομα Ε.Κ.Α.Μ. και συνοδών σκύλων περιπολίας

0
0
0
s2smodern

Αγαπητέ κύριε Γενικέ Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών,

Απευθυνόμαστε σε εσάς τόσο με την ιδιότητα σας ως Συντονιστής Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών όσο και Απόστρατος Αξιωματικός του Σώματος γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, το νεορεαλισμό σας και την ανθρώπινη διάσταση της πολιτικής προσέγγισης προκειμένου να λυθεί το παρακάτω ζήτημα που σας παραθέτουμε:
Το 2015 με την δημιουργία της Δ.Ε.Α.Δ. (Μαρκόπουλο) η Ε.Κ.Α.Μ. (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) μετακινήθηκε από την Δ.Α.Ε.Α (Καισαριανή) στην Δ.Ε.Α.Δ. με έδρα το Μαρκόπουλο χωρίς όμως να ρυθμιστεί με νομοθετική διάταξη η συνέχιση του δεύτερου επιδόματος (επίδομα Μ.Α.Τ) προς τα στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ. και των συνοδών σκύλων περιπολίας.
Η Ε.Κ.Α.Μ. υπαγόταν στην Δ.Α.Ε.Α και ανέκαθεν ελάμβανε ως αποζημίωση λόγω της ιδιαίτερης φύσης της (καθήκοντα – υψηλή επικινδυνότητα) δύο επιδόματα:

1. Το ένα επίδομα ορίζεται ως επίδομα Ε.Κ.Α.Μ. και ανέρχεται στο ποσό των 142,00 ευρώ το οποίο όμως δεν έχει αναπροσαρμοστεί την τελευταία 25ετία εξαιτίας και της χορήγησης του δεύτερου επιδόματος της Δ.Α.Ε.Α, (επίδομα Μ.Α.Τ)

2. Το δεύτερο επίδομα ορίζεται ως μηνιαίο επίδομα ειδικών συνθηκών (επίδομα ΜΑΤ) που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ.2 της υπ. αριθμ. 2/9276/0022/18.6.2002 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ829Β) το οποίο αναπροσαρμόστηκε με την παρ.4 άρθρου 1 του νόμου 3554/2007 (ΦΕΚ 80Α΄) και χορηγείται στο προσωπικό των υπηρεσιών αστυνομικών επιχειρήσεων (αναπροσαρμόστηκε από 1/1/2009 στο ποσό των 150.00 ευρώ).
Το εν λόγω ποσό ελάμβανε και η Ε.Κ.Α.Μ όταν υπαγόταν στην Δ.Α.Ε.Α. Με την ψήφιση του νόμου 4472/2017 (νόμος ειδικών μισθολογίων) δόθηκε εξουσιοδοτική διάταξη για ρύθμιση των επιδομάτων κινδύνου με Κ.Υ.Α του Υπουργού οικονομικών και του υπουργού προστασίας του πολίτη με την οποία ρυθμίστηκε η χορήγηση του πρώτου επιδόματος , (επίδομα Ε.Κ.Α.Μ) όμως δεν ρυθμίστηκε η απρόσκοπτη χορήγηση του δεύτερου επιδόματος (επίδομα Μ.Α.Τ).
Η δυσαρμονία αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένταξη του ποσού των 150,00 ευρώ ως αύξηση στο επίδομα Ε.Κ.Α.Μ . Αύξηση βέβαια που ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ αφού το συγκεκριμένο ποσό χορηγούνταν στα στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ ως επίδομα Μ.Α.Τ..
Η Ε.Κ.Α.Μ ανήκει στην αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ και θα έπρεπε για να μη πληγεί το φρόνιμα και το ηθικό να αποκατασταθεί η αδικία όπως ίσχυε και πριν, με αναπροσαρμογή του επιδόματος Ε.Κ.Α.Μ αυξημένο κατά 150,00 ευρώ.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                    -O-

Πρόεδρος                                                          Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                       ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

0
0
0
s2smodern

Προσφορές

Προσφορά απο τον όμιλο Euromedica

Προσφορά απο τον όμιλο Euromedica

More details
Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

More details
Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details
Προσφορά για Θεατρική παράσταση METHODIA

Προσφορά για Θεατρική παράσταση METHODIA

More details
Προσφορά Μαθημάτων YOGA

Προσφορά Μαθημάτων YOGA

More details
Προσφορά για παροχή Υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας

Προσφορά για παροχή Υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy