Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τη πολιτική cookies & απορρήτου.

  • ΝΕΑ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση της Ένωσης Ν/Α με τη Διοίκηση της Γ.Α.Δ.Α. και της Δ.Α.Α.

0
0
0
s2smodern

Γλυφάδα, 10/06/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΔΑ ΔΑΑ 10 06 2022

Την Τετάρτη 01/06/2022, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡEΝΤΑΣ, ο Β’ Αντιπρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Παναγιώτης ΤΥΠΑΛΔΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και οι Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ευάγγελος ΜΠΟΥΖΑΣ, Πέτρος ΘΕΟΔΩΡΟΥ και Ιωάννης ΤΕΡΖΑΚΗΣ, επισκέφθηκαν τoν Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗ, με τον Β’ Βοηθό Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΔΑΒΑΛΟ, για ζητήματα που αφορούν τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στη Νοτιοανατολική Αττική.

Αρχικά, στον Γ.Α.Δ.Α., έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής (Τμήματα Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας, Αλλοδαπών, κ.λπ), ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης αυτών.

Η κατάσταση που επικρατεί στις εν λόγω Υπηρεσίες γίνεται ακόμα χειρότερη, εξαιτίας των Διαταγών προς ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων εκτός Νοτιοανατολικής Αττικής (π.χ. Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων).

Σχεδόν καθημερινά, οι Διοικητές των «αποδεκατισμένων» Τμημάτων, καλούνται να διαθέσουν το προσωπικό τους προκειμένου να ενισχυθούν άλλες Υπηρεσίες, ενώ στις δικές τους «με το ζόρι βγαίνει» Αξιωματικός Υπηρεσίας και Σκοπός.

Επιπροσθέτως, τέθηκε το ζήτημα της διάθεσης υπηρεσιακού οχήματος, το οποίο θα χρησιμοποιείται ειδικά από τους συναδέλφους μας που υπηρετούν σε απομακρυσμένες από το κέντρο της Αθήνας περιοχές και διατίθενται σε μέτρα ενίσχυσης πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας τους, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοι καλούνται να μεταβούν με ιδία μέσα, ενώ η τιμή της βενζίνης είναι «απαγορευτική».

Ειδικότερα, ο Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗΣ, μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα σταματήσει η ενίσχυση του ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α. από Αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας, διότι αντιλαμβάνεται πως αυτό δημιουργεί περαιτέρω δυσχέρειες στη λειτουργία τους.

Επίσης, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό ένας επανέλεγχος του συνόλου των στόχων (επισήμων, πολιτικών, δικαστικών, κ.λπ.), ώστε οι αστυνομικοί να μη βρίσκονται ακινητοποιημένοι, φυλάσσοντας κάποια άτομα, που ίσως δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση πλέον τη φύλαξή τους. Έτσι, θα εξοικονομηθούν ακόμα περισσότερες Δυνάμεις.

Από πλευράς Ένωσης, προτάθηκε στον κ. Γενικό η τοποθέτηση μιας αντλίας καυσίμων πετρελαίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, προκειμένου όλα τα υπηρεσιακά οχήματα που κινούνται στα Μεσόγεια να μπορούν να εφοδιάζονται εκεί και να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Γουδί, καθώς καλούνται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται άσκοπα μεγάλη ποσότητα καύσιμου.

Τέλος, επισημάνθηκε για ακόμα μία φορά, η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δεδομένου πως τον περασμένο Μάιο (όντας ο πρώτος μήνας της φετινής τουριστικής περιόδου), σημειώθηκε ρεκόρ κίνησης σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με τα προβλήματα όμως να γίνονται αισθητά. Δεκάδες τουρίστες ανέμεναν στον έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες ουρές αναμονής. Θα ήταν ευχής έργον να μη συμβεί κάτι παρόμοιο στη διάρκεια της «high season» περιόδου του καλοκαιριού, με ορατό κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η εικόνα της Χώρα μας διεθνώς.

2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΔΑ ΔΑΑ 10 06 2022

 

Στη συνέχεια, στον Δ.Α.Α., τονίσθηκε συγκεκριμένα το πρόβλημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Τμήματα Ασφαλείας στην Υ.Α.Ν/Α.Α., όπου σε ορισμένες περιπτώσεις η πραγματική Δύναμη δεν αντιστοιχεί ούτε στο μισό της προβλεπόμενης Οργανικής.

Το πρόβλημα αυτό «γιγαντώνεται» από τις Διαταγές για ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων εκτός εδαφικής αρμοδιότητάς Νοτιοανατολικής Αττικής. Είναι αυτονόητο πως όταν τα ήδη υποστελεχωμένα Τμήματα Ασφαλείας, ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις, το λίγο εναπομείναν προσωπικό οδηγείται σε εργασιακή εξουθένωση.

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα καλούνται οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής να εκτελέσουν υπηρεσία ένστολοι.

Κατόπιν τούτων, ζητήθηκε από τον κ. Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΔΑΒΑΛΟ, να επαναξιολογηθούν τα μέτρα που διατάσσονται. Ειδικά, όσον αφορά τους θερινούς μήνες, ως γνωστόν οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής «πλημμυρίζουν» από κόσμο, με συνέπεια ο φόρτος εργασίας να αυξάνεται κατακόρυφα. Το συγκεκριμένο διάστημα θα έπρεπε να γίνει λόγος για ενίσχυση της Νοτιοανατολικής, αντί να έχουμε εκροές Δυνάμεων.

Κλείνοντας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗΣ, ο Β’ Βοηθός Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος ΔΑΒΑΛΟΣ, καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων επέδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στη Νοτιοανατολική Αττική.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις, δίνοντας το «παρών», μεταφέροντας στους αρμόδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, με σκοπό να βελτιωθεί η υπηρεσιακή τους καθημερινότητα.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

0
0
0
s2smodern

Προσφορές

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο "Alpha Διάγνωση"

More details
Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

More details
Όμιλος Τζούντο Αλίμου

Όμιλος Τζούντο Αλίμου "Southern Judo Academy"

More details
Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

More details
Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

More details
Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

More details
KOUROS Carpets Cleaning

KOUROS Carpets Cleaning

More details
Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details
Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

More details
Θεατρική παράσταση METHODIA

Θεατρική παράσταση METHODIA

More details
Μαθήματα YOGA

Μαθήματα YOGA "GYTHA YOGA SCHOOL"

More details
Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

More details
Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

More details
Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

More details
Φίλτρα Νερού CAMELOT

Φίλτρα Νερού CAMELOT

More details
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

More details
Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

More details
Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ "Εθνική"

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy