Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τη πολιτική cookies & απορρήτου.

  • ΝΕΑ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Ο παραλογισμός καλά κρατεί

0
0
0
s2smodern

Γλυφάδα, 14/08/2023

Ανακοίνωση

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από συναδέλφους – μέλη μας για την υπ’ αριθμόν 2392/23/1592943 από 14/08/2023 Διαταγή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, δυνάμει της υπ’ αριθμόν 2000/23/1591031 από 13/08/2023 Διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής/Τμήμα Ένστολου Προσωπικού, σύμφωνα με την οποία αποσπάται εκτάκτως συγκεκριμένος αριθμός Αστυνομικών για διάρκεια τριών (3) μηνών από τα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής, στα οικεία Τμήματα Ασφαλείας προς ενίσχυση αυτών.

Για άλλη μία φορά, είμαστε θεατές στο «θέατρο του παραλόγου» που διαδραματίζεται στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς τα ήδη αποδυναμωμένα Τμήματα Τάξης καλούνται να ενισχύσουν αυτά της Ασφάλειας.

Το αντιφατικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ μόλις τρεις (3) εβδομάδες πριν και συγκεκριμένα στις 25/07/2023 με το υπ’ αριθμόν 240/2023 έγγραφό μας (το οποίο επισυνάπτεται) προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Αστέριο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ, γνωστοποιούσαμε για πολλοστή φορά την επικρατούσα κατάσταση και πως πρέπει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μεταθέσεων που είχαν υποβάλει οι συνάδελφοί μας, προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά των Τμημάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής, εντούτοις δεν εισακουστήκαμε και οι Υπηρεσίες ουσιαστικά δεν ενισχύθηκαν, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σχετικές επιθυμίες συναδέλφων μας.

Όμως η παράλογη λύση βρέθηκε! Εν μέσω προγραμματισμένων αδειών – στην καρδιά του καλοκαιριού, η Φυσική Ηγεσία με άμεση απαίτησή της -καθώς η Διαταγή είναι εκτελεστέα από τις 17/08/2023- μετακινεί Αστυνομικούς στα Τμήματα Ασφαλείας από τα Τμήματα Τάξης.

Οι μετακινήσεις προσωπικού από ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες σε άλλες επίσης υποστελεχωμένες δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αντιθέτως αποτελεί ημίμετρο δημιουργώντας νέα προβλήματα και κίνδυνο για σοβαρή δυσλειτουργία των Τμημάτων Τάξης.

Και μιας και βρισκόμαστε παραμονή Δεκαπενταύγουστου, μάλλον δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε…

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γλυφάδα, 25/07/2023

Αρ. Πρωτ.: 240/2023

ΠΡΟΣ
Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Αστέριο ΜΑΝΤΖΙΩΚΑ

Θέμα: «Να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μεταθέσεων προς τις Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής επανειλημμένα έχει επισημάνει -προς όλες τις κατευθύνσεις- το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής και ειδικότερα των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας.

Δεν πρέπει οι αρμόδιοι να λησμονούν πως πρόκειται για Δήμους στους οποίους τα τελευταία χρόνια υφίσταται κατακόρυφη πληθυσμιακή αύξηση, αλλά και περιοχές οι οποίες εκτείνονται -στο μεγαλύτερο εύρος τους- στην παραλιακή ζώνη της Αττικής, η οποία αποτελεί όλο το χρόνο πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και παραθεριστών.

Εντούτοις, παρατηρείται το οξύμωρο φαινόμενο οι Υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αστυνόμευση αυτών των περιοχών να είναι υποστελεχωμένες, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σε κάποιες εξ αυτών να μην υπάρχει Αξιωματικός Υπηρεσίας ή Σκοπός Καταστήματος. Δυστυχώς, η σοβαρότητα αυτού του προβλήματος που επικρατεί στις Υπηρεσίες, έχει λάβει πλέον ευρεία διάσταση, καθώς πολλά είναι τα σχετικά δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ενδεικτικά παραθέτουμε τα εξής άρθα ιστοσελίδων: Υπό διάλυση τα Αστυνομικά Τμήματα στην Νοτιοανατολική Αττική Την ώρα που η εγκληματικότητα έχε κατακλύσει τις γειτονιές https://www.newsbreak.gr/ellada/484285/ypo-dialysi-ta-astynomika-tmimata-stin- notioanatoliki-attiki/?fbclid=IwAR3TsNc0Y0dRqxt0p3-Z- Up6Sefh7ZjemUMQhBSN1Tyr1W5rekskn6pV4Hg και Χωρίς Αξιωματικό Υπηρεσίας Το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης – Τεράστιο Πρόβλημα Με Την Υποστελέχωση https://ilioupolinews.gr/xoris-aksiomatiko-ypiresias-to-tmima-asfaleias-ilioupolis/), καταδεικνύουν την αποκαρδιωτική κατάσταση που υφίσταται συνεπεία της έλλειψης προσωπικού.

Μία τέτοια κατάσταση φυσικά έχει ως άμεσο επακόλουθο να πλήττεται το κύρος η εικόνα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και παράλληλα οι συνάδελφοί μας να καταπονούνται αφού καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πληθώρα ανελαστικών υποχρεώσεων, με τα εργασιακά τους δικαιώματα να απειλούνται συνεχώς.

Τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας αποτελούν το σημείο αναφοράς για τους πολίτες. Πρέπει να εμπνέουν ασφάλεια και να είναι το «καταφύγιο» σε κάθε δύσκολη στιγμή. Παρουσιάζοντας όμως αυτή την εικόνα, μόνο θλίψη, φόβο και παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης αποπνέουν.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως όμοια προβλήματα έλλειψης προσωπικού, αντιμετωπίζει και η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Η ενίσχυση των Υπηρεσιών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης η οποία αποτελεί τη «βιτρίνα» της Χώρας μας, λόγω της φύσης και της εξειδίκευσης του αντικειμένου των καθηκόντων, πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα και όχι με προσωρινής διάρκειας αποσπάσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία αυτής.

Η Ένωσή μας, ζητά να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μεταθέσεων που έχουν υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ενίσχυση των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής και κυρίως αυτών που η Παρούσα Δύναμη υπολείπεται κατά πολύ της Οργανικής.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

0
0
0
s2smodern

Προσφορές

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο "Alpha Διάγνωση"

More details
Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

More details
Όμιλος Τζούντο Αλίμου

Όμιλος Τζούντο Αλίμου "Southern Judo Academy"

More details
Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

More details
Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

More details
Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

More details
KOUROS Carpets Cleaning

KOUROS Carpets Cleaning

More details
Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details
Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

More details
Θεατρική παράσταση METHODIA

Θεατρική παράσταση METHODIA

More details
Μαθήματα YOGA

Μαθήματα YOGA "GYTHA YOGA SCHOOL"

More details
Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

More details
Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

More details
Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

More details
Φίλτρα Νερού CAMELOT

Φίλτρα Νερού CAMELOT

More details
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

More details
Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

More details
Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ "Εθνική"

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy