Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τη πολιτική cookies & απορρήτου.

  • ΝΕΑ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο τύπου σχετικά με αυστηρούς ελέγχους σε αφίξεις Ελλήνων επιβατών σε χώρες Σένγκεν

0
0
0
s2smodern

Ύστερα από τις τελευταίες δηλώσεις όσον αφορά τις πτήσεις από Ελλάδα προς Γερμανία και άλλες χώρες Σένγκεν και την επαναφορά των επισταμένων ελέγχων των επιβατών από Ελλάδα, η Ένωσή μας τονίζει ότι οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών έχουν υποστεί ειδικές εκπαιδεύσεις και κατέχουν την εμπειρία και την επαγγελματική κατάρτιση και χρησιμοποιούν υλικοτεχνική υποδομή υψηλής τεχνολογίας ώστε να καταλαμβάνουν τους παράνομους μετανάστες από και προς οποιονδήποτε προορισμό του εξωτερικού, οι οποίοι κάνουν χρήση παραποιημένων ή γνήσιων εγγράφων που χρησιμοποιούνται από άλλα φυσικά πρόσωπα.
Οι εν λόγω καταγγελίες δεν ευσταθούν και θεωρούμε ότι τα κράτη μέλη της E.E. και ειδικότερα χώρες που διαθέτουν τους πόρους αντί να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορα τους (κάτι που προβλέπεται από την συνθήκη και δεν είναι επιλήψιμο ή αρνητικό) θα έπρεπε να ενισχύσουν την χώρα μας με ανθρώπινο δυναμικό (Frontex) και υλικοτεχνική υποδομή έτσι ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι σχετικοί έλεγχοι στα σύνορα της και κατ’ επέκταση των σύνορα της Ευρώπης.
Η χώρα μας έχει θαλάσσια, χερσαία και εναέρια σύνορα τα οποία είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης και διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος ακτών στην Ε.Ε.. και ως το πρώτο σύνορο - σημείο εισόδου στις χώρες της ζώνης Σένγκεν είναι γεγονός ότι δέχεται την μεγαλύτερη πίεση λόγου του τεράστιου όγκου των μεταναστών και προσφύγων.
Επομένως καλό θα ήταν να μην αφήνουν ολομόναχη την χώρα μας, να σηκώσει το βάρος των μεταναστευτικών ροών, αντικείμενο με το οποίο έχει επιφορτιστεί αποκλειστικά και μόνο η ΕΛ.ΑΣ. επιφέροντας μάλιστα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να είναι αποτελεσματική η αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.
Κανένας δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει τις ικανότητες των Αστυνομικών που υπηρετούν στο διαβατηριακό έλεγχο του Αερολιμένα Αθηνών καθώς και τον αυξημένο ζήλο με τον οποίο αυτοί επιτελούν τα καθήκοντα τους.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

0
0
0
s2smodern

Προσφορές

Προσφορά watt+volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

Προσφορά watt+volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

More details
Προσφορά χορευτικός όμιλος Λυρίτες

Προσφορά χορευτικός όμιλος Λυρίτες

More details
Προσφορά απο τον όμιλο Euromedica

Προσφορά απο τον όμιλο Euromedica

More details
Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

More details
Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details
Προσφορά για Θεατρική παράσταση METHODIA

Προσφορά για Θεατρική παράσταση METHODIA

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy