Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τη πολιτική cookies & απορρήτου.

  • ΝΕΑ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έγγραφο της Ένωσης νοτιοανατολικής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τα επιδόματα της Ε.Κ.Α.Μ. και συνοδών σκύλων περιπολίας

0
0
0
s2smodern

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς τόσο ως Πολιτικό Προϊστάμενο μας όσο και ως απόστρατο Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων γνωρίζοντας την ευαισθησία σας το ρεαλισμό και την Ανθρώπινη διάσταση της πολιτικής σας προσέγγισης προκειμένου να λυθεί το παρακάτω ζήτημα που σας παραθέτουμε:
Το 2015 με την δημιουργία της Δ.Ε.Α.Δ. (Μαρκόπουλο) η Ε.Κ.Α.Μ. (ειδική κατασταλτική αντιτρομοκρατική μονάδα) μετακινήθηκε από την Δ.Α.Ε.Α. (Καισαριανή) στην Δ.Ε.Α.Δ. με έδρα το Μαρκόπουλο χωρίς όμως να ρυθμιστεί με νομοθετική διάταξη η συνέχιση του δεύτερου επιδόματος (επίδομα Μ.Α.Τ) προς τα στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ. και των συνοδών σκύλων περιπολίας
Η Ε.Κ.Α.Μ. υπαγόταν στην Δ.Α.Ε.Α. και ανέκαθεν ελάμβανε ως αποζημίωση λόγω της ιδιαίτερης φύσης της (καθήκοντα – υψηλή επικινδυνότητα ) δύο επιδόματα.

1. Το ένα επίδομα ορίζεται ως επίδομα Ε.Κ.Α.Μ. και ανέρχεται στο ποσό των 142,00 ευρώ το οποίο όμως δεν έχει αναπροσαρμοστεί την τελευταία 25ετία εξαιτίας και της χορήγησης του δεύτερου επιδόματος της Δ.Α.Ε.Α , (επίδομα Μ.Α.Τ).

2. Το δεύτερο επίδομα ορίζεται ως μηνιαίο επίδομα ειδικών συνθηκών (επίδομα Μ.Α.Τ.) που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ.2 της υπ. αριθμ. 2/9276/0022/18.6.2002 Κ.Υ.Α.(ΦΕΚ829Β) το οποίο αναπροσαρμόστηκε με την παρ.4 άρθρου 1 του νόμου 3554/2007 (ΦΕΚ 80Α΄) και χορηγείται στο προσωπικό των υπηρεσιών αστυνομικών επιχειρήσεων (αναπροσαρμόστηκε από 1/1/2009 στο ποσό των 150.00 ευρώ). Το εν λόγω ποσό ελάμβανε και η Ε.Κ.Α.Μ. όταν υπαγόταν στην Δ.Α.Ε.Α. Με την ψήφιση του νόμου 4472/2017 (νόμος ειδικών μισθολογίων) δόθηκε εξουσιοδοτική διάταξη για ρύθμιση των επιδομάτων κινδύνου με Κ.Υ.Α. του Υπουργού οικονομικών και του υπουργού προστασίας του πολίτη με την οποία ρυθμίστηκε η χορήγηση του πρώτου επιδόματος, (επίδομα Ε.Κ.Α.Μ.) όμως δεν ρυθμίστηκε η απρόσκοπτη χορήγηση του δεύτερου επιδόματος (επίδομα Μ.Α.Τ.).

3. Ποσό ύψους 90 € περίπου ως αποζημίωση που ελάμβαναν για τα εκτός έδρας που τώρα λόγω της υπαγωγής στη Δ.Ε.Α.Δ. μειώθηκε στο ποσό των 30 €.

Η δυσαρμονία αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένταξη του ποσού των 150,00 ευρώ ως αύξηση στο επίδομα Ε.Κ.Α.Μ.. Αύξηση βέβαια που ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ αφού τα συγκεκριμένα ποσά χορηγούνταν στα στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ. ως επίδομα Μ.Α.Τ. και εκτός έδρας.

Η Ε.Κ.Α.Μ. ανήκει στην αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ και θα έπρεπε για να μη πληγεί το φρόνιμα και το ηθικό να αποκατασταθεί η αδικία όπως ίσχυε και πριν, με αναπροσαρμογή του επιδόματος Ε.Κ.Α.Μ αυξημένο κατά 150,00+60=210 € ευρώ.
Για τους δε συνοδούς σκύλων περιπολίας η πρόταση είναι σαφής να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα αυτό καθώς και τα εκτός έδρας που ελάμβαναν πριν την υπαγωγή τους στην καινούργια υπηρεσία.
Κύριε Υπουργέ παρακαλούμε να εξετάσετε εκ νέου το ζήτημα και να μην επιτρέψετε για κανένα λόγο να καμφθεί το φρόνημα των στελεχών των παραπάνω υπηρεσιών ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και ως Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

0
0
0
s2smodern

Προσφορές

Προσφορά watt+volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

Προσφορά watt+volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

More details
Προσφορά χορευτικός όμιλος Λυρίτες

Προσφορά χορευτικός όμιλος Λυρίτες

More details
Προσφορά απο τον όμιλο Euromedica

Προσφορά απο τον όμιλο Euromedica

More details
Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

More details
Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details
Προσφορά για Θεατρική παράσταση METHODIA

Προσφορά για Θεατρική παράσταση METHODIA

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy