Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ακόμα επιτυχία στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος από την Υ.Α.Ν/Α.Α.

Γλυφάδα, 12/04/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

ΚΟΡΩΠΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 12 04 2021

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συγχαίρει τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία κατηγορούνται πως διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων στα Μεσόγεια Αττικής και συγκεκριμένα στο Κορωπί.

Ειδικότερα, σε ταυτόχρονες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, στις περιοχές της Παιανίας, του Ζεφυρίου και των Αχαρνών, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα ηλικίας 33, 19 και 20 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα δύο (2) άτομα.

Οι δράστες από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών. Ξεκινούσαν απογευματινές και βραδινές ώρες με ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού από το Ζεφύρι και το Μενίδι, με στόχο κυρίως οικισμούς στο Κορωπί Αττικής.

Στη συγκεκριμένη περιοχή αναζητούσαν σπίτια στα οποία έμεναν ηλικιωμένοι. Μόλις εντόπιζαν το σπίτι-στόχο εισέρχονταν σε αυτό παραβιάζοντας την είσοδο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με χειρουργικές μάσκες, κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής διενεργηθείσα έρευνα, στις περιπτώσεις των ληστειών συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερη σκληρότητα στους ηλικιωμένους, τους οποίους ακινητοποιούσαν είτε με χρήση σωματικής βίας, είτε απειλώντας τους με μαχαίρια. Ένας εκ των δραστών επιτηρούσε τα θύματα, ενώ οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Αξίζει να επισημανθεί πως όταν διέπρατταν κλοπές, προσποιούνταν τους αστυνομικούς προκειμένου να καταφέρουν να εισέλθουν στα σπίτια των ηλικιωμένων.

Οι δράστες κατά την αποχώρησή τους από τα σπίτια, έκρυβαν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους ή έκοβαν τα καλώδια του σταθερού τους τηλεφώνου για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία. Όσον αφορά στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ονόματα αλλοδαπών που δεν είχαν καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση.

Από τις κατ’ οικον αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των ληστών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, κοσμήματα, ρολόγια, κατάλληλα τροποποιημένο διαρρηκτικό εργαλείο, πλήρως λειτουργικό σύστημα καταγραφής βιντεοληπτικού υλικού με εξωτερικές κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των Τριακοσίων Ογδόντα Πέντε (385) Ευρώ.

Έως τώρα, από την προανάκριση έχουν εξιχνιαστεί Έξι (6) ληστείες και Τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εγκληματική δράση των ανωτέρω.

Για άλλη μία φορά οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής επέδειξαν ζήλο, επαγγελματισμό και αυταπάρνηση προσφέροντας τα μέγιστα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες.

Για το Δ.Σ.

                                                                       -Ο-                                                            -Ο-
                                                                 Πρόεδρος                                             Γενικός Γραμματέας
                                                     ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                            ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος