Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τη πολιτική cookies & απορρήτου.

  • ΝΕΑ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ελλείψεις στην Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. - Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων

0
0
0
s2smodern

Γλυφάδα, 23/03/2022

Αριθμός Πρωτ.: 41/2022

Προς: κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ
         Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Κοιν:  1) κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
              Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

         2) Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
             Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας

         3) Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
             Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας

        4) Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ
            Προϊστάμενος Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας

        5) Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΚΟΝΔΥΛΗ
            Προϊστάμενος Κ.Δ.Υ. & Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.

       6) Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΜΠΑΛΛΑ
           Διευθυντής Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων

Θέμα: «Ελλείψεις στην Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. - Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων».

Το περασμένο διάστημα είχαμε αποστείλει ως Ένωση στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ σχετικό αναλυτικό υπόμνημα, μέσω του οποίου του εκθέταμε όλα τα ζητήματα (ελλείψεις - προβλήματα) που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες που υπάγονται στην εδαφική μας αρμοδιότητα, προκειμένου να ληφθούν αυτά υπόψη από τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

Στο σχετικό υπόμνημά μας, μεταξύ άλλων είχαμε επισημάνει τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων κάτι το οποίο αναφέρουμε εκ νέου στο παρακάτω παράρτημα.

Γίναμε αποδέκτες ενημέρωσης ότι το Αρχηγείο προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό για εκπαίδευση Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων Ανίχνευσης Εκρηκτικών, για κάλυψη θέσεων σε επαρχιακές πόλεις και νησιά καθώς επίσης, οτι προτίθεται να καταργήσει οργανικές θέσεις από την Αθήνα και να ανακατανείμει αυτές σε επαρχιακές πόλεις.

Σχετικά με όλα τα ανωτέρω, καλούμαστε ως Ένωση να τοποθετηθούμε προκειμένου να αποφευχθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα μελών μας, λειτουργικά ζητήματα των εν λόγω ειδικοτήτων, νομικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν και ενστάσεις αλλά και την ομαλή λειτουργία της εν λόγω Υπηρεσίας που από εσφαλμένες αποφάσεις ταλαιπωρείται εδώ και καιρό.

1) Αρχικά, θα πρέπει να τονιστεί ότι με βάση το ΠΔ 100/2003, άρθρο 4, οι Συνοδοί Αστυνομικών Σκύλων και οι Πυροτεχνουργοί εξαιρούνται από τα αντικειμενικά κριτήρια προκειμένου να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους. Και ενώ για όλες τις άλλες ειδικότητες έχει ρυθμιστεί με διάταξη το όριο των δέκα (10) ετών, για την συγκεκριμένη κατηγορία κατά περίεργο τρόπο, δεν προβλέφθηκε ώστε να τηρείται η αρχή της ισότητας. Επομένως πριν προκηρυχθούν θέσεις ειδικότητας, θα πρέπει να τηρηθεί η αρχαιότητα των ήδη υπηρετούντων στα αστικά κέντρα και να ερωτηθούν ή να ικανοποιηθούν αιτήματα που ήδη υπάρχουν για κάλυψη από τους ήδη αρχαιότερους για τις περιοχές που υπάρχει πρόθεση να στελεχωθούν. Στη συνέχεια και αφού δεν υπάρχει επιθυμία, από ήδη κατέχοντες την ειδικότητα, προκηρύσσονται οι ανάλογες θέσεις για να καλυφθούν από νέους ειδικευόμενους.

2) Το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας στο εν λόγω αντικείμενο, δημιουργείται κυρίως στην Αθήνα όπου λειτουργεί όλος ο κρατικός και διοικητικός μηχανισμός και στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι δυνατόν ενώ με έγγραφα, η Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. να αιτείται να προκηρυχθούν θέσεις, για Πυροτεχνουργούς και Συνοδούς σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών, λόγω ραγδαίας μείωσης του υπάρχοντος προσωπικού και τελικά να παίρνεται απόφαση για κατάργηση οργανικών θέσεων, αντί να λαμβάνεται απόφαση για ενίσχυση. Τονίζεται ότι το εναπομείναν προσωπικό στην Αθήνα, ειδικεύτηκε το 2003 τόσο για Πυροτεχνουργούς όσο και για συνοδούς της αυτής ειδικότητας και τείνει να μειωθεί στο 50% σήμερα.

Άρα άμεσα και πρώτα θα πρέπει να στελεχωθεί η Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. με προσωπικό τόσο Πυροτεχνουργών αλλά και Συνοδών Εκρηκτικών και μετά οι υπόλοιπες θέσεις ή έστω με ταυτόχρονη προκήρυξη.

3) Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι η Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. θα πρέπει να οργανωθεί, να στελεχωθεί και να υποστηριχθεί.

Στο κατωτέρω παράρτημα αναφέρουμε και τις ελλείψεις της εν λόγω Υπηρεσίας της περιφέρειάς μας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ -ΤΕΕΜ-Κ9.

1. Άμεση ενίσχυση του Τ.Ε.Λ. της Υποδιεύθυνσης, με τουλάχιστον οκτώ (8) άτομα Διοικητικού προκειμένου να στελεχώσουν το ανύπαρκτο αυτό γραφείο (Γραφείο Γραμματείας, Υλικού, Γραφείο Χρηματικού, Γραφείο Συντονισμού, Γραφείο Τ.Ε.Ε.Μ., γραφείο Τ.Σ.Α.Σ., αποθηκάριο, συντηρητή) που εξυπηρετεί Πυροτεχνουργούς, συνοδούς σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών, περιπολίας, ναρκωτικών, τους σκύλους αυτών ως υλικό καθώς και τα απαραίτητα οχήματα. Το συγκεκριμένο γραφείο έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας εξαιτίας των πολλών αναγκών. Αυτή την στιγμή είναι στελεχωμένο από τρία (3) άτομα αποσπασμένα.

2. Άμεση έκδοση προκήρυξης για την εκπαίδευση καινούργιων Πυροτεχνουργών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών την οποία έχει αιτηθεί η ανωτέρω υπηρεσία, καθώς εκπαίδευση έχει να πραγματοποιηθεί από το 2003 με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του έμπειρου προσωπικού. Δεδομένο αποτελεί ότι προκειμένου να καταστεί έμπειρος ένας Πυροτεχνουργός μετά την εκπαίδευσή του χρειάζεται τουλάχιστον τρία (3) χρόνια εμπειρίας.

3. Ανάγκη μετακίνησης του επιχειρησιακού σκέλους του Τ.Ε.Ε.Μ. στο κέντρο της πόλης σε λειτουργική και αξιοπρεπή εγκατάσταση προκειμένου να μπορούν να επιχειρούν οι πυροτεχνουργοί και οι συνοδοί απρόσκοπτα την υπηρεσία τους. Άμεση έγκριση ανακατασκευής του επιλεγμένου χώρου που έχει μελετηθεί.

4. Άμεση προμήθεια τριάντα τριών (33) οχημάτων τύπου S/W για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων των συνοδών σκύλων εκρηκτικών, οι οποίοι επιβαρύνονται συνεχώς με την συντήρηση αυτών, λόγω έλλειψης κονδυλίων και εξαιτίας της αφιξοαναχώρησης στην απομακρυσμένη θέση στο Μαρκόπουλο Αττικής.

5. Άμεση προμήθεια έξι (6) οχημάτων (τρία -3- τύπου S/W και τρία -3- τύπου VAN) για τις ανάγκες μετακίνησης των επιχειρησιακών συνεργείων Τ.Ε.Ε.Μ..

6. Άμεση έκδοση κονδυλίων για την επισκευή των ήδη υπαρχόντων οχημάτων που ξεπερνούν τα ογδόντα (80) και τα οποία έχουν να κάνουν service πάνω από 1,5 χρόνο, ενώ έχουν διανύσει άνω των 50.000 χλμ έκαστο στο διάστημα αυτό, καθιστώντας τα επικίνδυνα τόσο για τους συναδέλφους, όσο και για τους πολίτες.

7. Εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό για το προσωπικό, προκειμένου να ενημερώνεται για τις σύγχρονες εξελίξεις στην διεθνή πραγματικότητα.

8. Προϋπολογισμός για το 2022 άνω των Πενήντα Χιλιάδων (50.000) Ευρώ για συντήρηση οχημάτων και άλλες ανάγκες της εν λόγω Υπηρεσίας.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Δ.Ε.Α.Δ.

1. Αναβάθμιση του Τμήματος Εσωτερικών Λειτουργιών (Τ.Ε.Λ.) σε Υποδιεύθυνση και ενίσχυση αυτού με τουλάχιστον δώδεκα (12) άτομα προκειμένου να στελεχώσουν τα γραφεία: Διαχείρισης Χρηματικού, Υλικού, Κίνησης, Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.), Υπασπιστήριο, Επιχειρήσεων, Προσωπικού, Γραμματεία κτλ., τα οποία αυτή την στιγμή υπολειτουργούν.

2. Ενίσχυση με τουλάχιστον πέντε (5) αστυνομικούς για την φύλαξη του στρατοπέδου.

3. Ενίσχυση με τέσσερα (4) άτομα για τις ανάγκες συντήρησης της εγκατάστασης.

4. Σύνδεση της εγκατάστασης με το δίκτυο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. προκειμένου να υπάρχει πόσιμο νερό, τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τα ζώα. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει έξι (6) χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα αγνοώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

5. Αύξηση του οικονομικού προϋπολογισμού για την εν λόγω Διεύθυνση λόγω μεγάλων αναγκών.

Η Ένωσή μας είναι πάντα παρούσα και αρωγός στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας, αλλά και στην προσπάθεια ορθής και δίκαιης λειτουργίας των Υπηρεσιών.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

0
0
0
s2smodern

Προσφορές

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο "Alpha Διάγνωση"

More details
Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

More details
Όμιλος Τζούντο Αλίμου

Όμιλος Τζούντο Αλίμου "Southern Judo Academy"

More details
Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

More details
Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

More details
Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

More details
KOUROS Carpets Cleaning

KOUROS Carpets Cleaning

More details
Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details
Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

More details
Θεατρική παράσταση METHODIA

Θεατρική παράσταση METHODIA

More details
Μαθήματα YOGA

Μαθήματα YOGA "GYTHA YOGA SCHOOL"

More details
Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

More details
Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

More details
Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

More details
Φίλτρα Νερού CAMELOT

Φίλτρα Νερού CAMELOT

More details
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

More details
Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

More details
Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ "Εθνική"

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy