Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση της Ένωσης Ν/Α με τη Διοίκηση της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής

Γλυφάδα, 09/06/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ 09 06 2022

Την Τετάρτη 01/06/2022, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡEΝΤΑΣ, ο Β’ Αντιπρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Παναγιώτης ΤΥΠΑΛΔΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ και οι Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ευάγγελος ΜΠΟΥΖΑΣ, Πέτρος ΘΕΟΔΩΡΟΥ και Ιωάννης ΤΕΡΖΑΚΗΣ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τη Διοίκηση της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και συγκεκριμένα με το Διευθυντή της, Ταξίαρχο κ. Σπυρίδωνα ΔΟΣΧΟΡΗ, καθώς και τον αναπληρωτή αυτού, Ταξίαρχο κ. Διονύση ΚΩΣΤΗ, προκειμένου να συζητήσουν υπηρεσιακά θέματα που αφορούν τους συναδέλφους μας στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σαφώς, βασικό μέλημα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η προστασία των πολιτών και η άμεση επέμβαση σε κάθε περιστατικό, γεγονός το οποίο απορρέει από την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση που έχουμε ως υπάλληλοι επιβολής του Νόμου.

Παράλληλα όμως, η Πολιτεία, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, έχει υποχρέωση να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να μη διατρέχουν οι συνάδελφοί μας κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, αλλά και της ίδιας τους της ζωής, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που βιώνουν πάνω στις μηχανές (κρύο, βροχή, ζέστη, πάγο, χιόνι, κ.α.).

Προς τούτο, έχει αποσταλεί σε προγενέστερο χρόνο, σχετικό έγγραφο από την Ένωσή μας προς τον Κλάδο Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης / Κλάδος Τάξης / Α.Ε.Α με θέμα: «Κίνηση δικύκλων Ελληνικής Αστυνομίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες».

Πέραν του ανωτέρω, τέθηκε το ζήτημα της τροποποίησης του ωραρίου εργασίας για τις νυχτερινές ομάδες, κάτι το οποίο θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα του προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα δεν επηρεάζεται επ’ ουδενί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Η συζήτηση διενεργήθηκε σε καλό κλίμα, με αμφότερους τους Ταξιάρχους να διακατέχονται από θετική διάθεση για επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν και υποστήριξη των συναδέλφων, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν.

Η Ένωσή μας θα είναι πάντα παρούσα, παρακολουθώντας την κατάσταση στη συγκεκριμένη Υπηρεσία και θα επανέλθει, στηρίζοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα του προσωπικού.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ