Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τη πολιτική cookies & απορρήτου.

  • ΝΕΑ

Θεσμός ο χορός της Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής, θεσμός και το ημερολόγιο της

Τον 6ο ετήσιο χορό της διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, σε ένα κατάμεστο Ποσειδώνιο παρά τα δρακόντεια μέτρα για την άφιξη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

xoroesperida 2019
Το Ποσειδώνιο γέμισε ασφυχτικά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με εκλεκτές προσωπικότητες από τη Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, της πολιτικής, του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού χώρου, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων αλλά και όλους εκείνους που κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα το έργο της Ένωσης.
Ο Οικοδεσπότης της εκδήλωσης Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης καλωσόρισε τον κόσμο δίνοντας τις θερμότερες ευχές του για Καλή και δημιουργική Χρονιά. Δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ‘’όπως η κοινωνία έχει ανάγκη τον Έλληνα Αστυνομικό έτσι και η Αστυνομία οφείλει να είναι έμπρακτα δίπλα στο πολίτη. Κάθε χρόνο θα ανεβάζουμε τον πήχη υψηλότερα και θα κάνουμε εποικοδομητικές συνεργασίες για την ΕΛ.ΑΣ’’. Ευχαρίστησε προσωπικά τα μέλη της Ένωσης και όλους τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αφού τόνισε τη σπουδαιότητα των αρμοδιοτήτων που έχει καθημερινά ο Έλληνας Αστυνομικός.
Επίσης, στάθηκε στη δημιουργία του νέου ημερολογίου με θέμα ‘’Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι’’ αφού δημιουργήθηκε από κοινού με το Ίδρυμα Σπίτι του Ηθοποιού. Η Ένωση και ο Πρόεδρος της κ. Καλλιακμάνης τίμησαν την Πρόεδρο του Ιδρύματος κα Άννα Φόνσου, προβάλλοντας αφιέρωμα για τη προσφορά της στο καλλιτεχνικό και κοινωνικό χώρο όλα αυτά τα χρόνια. Η κα Φόνσου με τη σειρά της ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια τόσο στον Πρόεδρο όσο στο Δ.Σ. της Ένωσης για το σπουδαίο έργο τους τονίζοντας πως κινήσεις σαν αυτές προάγουν την αξία του Έλληνα Αστυνομικού και φέρνουν κοντά τον πολίτη με το σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Την εκδήλωση συντόνισε για ακόμη μία χρονιά, η εκλεκτή συνεργάτιδα της ΕΛ.ΑΣ Γεωργία Παράσχου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού προλόγισε και καλωσόρισε το κοινό προβάλλοντας παράλληλα το σπουδαίο καθημερινό αγώνα που δίνει η Ένωση για την προάσπιση του Έλληνα Αστυνομικού αλλά και την προβολή ατόμων που έχουν σταθεί ως αρωγοί στις δράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Ν|Α Αττικής, Ο λόγος δόθηκε στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη κ. Μίμη Πλέσσα ο οποίος τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του το χορό αφού έδωσε τις καλύτερες ευχές για το νέο έτος και τόνισε την αναγκαιότητα της Αστυνομίας να είναι κοντά στον Έλληνα πολίτη.
Ο λόγος δόθηκε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους αφού όλοι έδωσαν τις θερμότερες ευχές τους, δίνοντας συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Καλλιακμάνη και το Δ.Σ. της Ένωσης για την άψογη διοργάνωση και την δυναμική & ουσιαστική της παρουσία στο συνδικαλισμό. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Πάτερ Κύριλλος .
Αναλυτικότερα, το παρών έδωσαν:
Την Πολιτική Ηγεσία εκπροσώπησε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Αικατερίνη Παπακώστα. Την Φυσική Ηγεσία εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών του Υπουργείου, Υποστράτηγος κος Δημήτριος Τζιουβάρας, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑ Ταξίαρχος κος Παρασκευάς Σανιδάς, ο Διευθυντής της ΔΕΑΔ Ταξίαρχος κος Βασίλης Βασιλείου, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών κα Ελένη Αυλωνίτου, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κα Παναγιώτα Κοζομπόλη, η Βουλευτής ΝΔ Β’ Αθηνών κα Άννα Καραμανλή, ο Πρέσβης επί Τιμή & President Culture Center of Athens UNESCO κος Αθανάσιος Βαρελάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ΝΔ κος Γιώργος Πατούλης, η Πολιτευτής Β’ Αθηνών ΝΔ Ν. Τομέα κα Ντόρα Πάλλη - Σιούτου, o Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κος Παρασκευάς Δρόσσος, η Πολιτευτής κα Τίτη Δολαψή, ο πρώην Υπουργός & Πολιτευτής Β’ Περιφέρεια Δ. Τομέα ΚΙΝΑΛ κος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην Διευθυντής Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κος Βασίλης Μαστρογιάννης, ο Έγκριτος Νομικός & Καθηγητής κος Αλέξης Μητρόπουλος, ο Μουσικοσυνθέτης κος Μίμης Πλέσσας με τη σύζυγο του δημοσιογράφο κα Λουκίλλα Κάρρερ, ο Ιδιωτικός Ερευνητής, Αντιπρόεδρος Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων κος Γεώργιος Τσούκαλης με στελέχη της ομάδας του, η Πρόεδρος Ομίλου UNESCO Νοτίων Προαστίων κα Σούλα Κοκολέτσου και μέλη του Δ.Σ.

xoroesperida 2019 2
Την Π.Ο.Α.ΞΙ.Α εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κος Νικόλαος Πέτρου, τα μέλη εκτελεστικής γραμματείας Π.Ο.ΑΣ.Υ κος Δημήτρης Παδιώτης & κος Μανώλης Μαρκετάκης, επίσης το μέλος του Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ κος Σωκράτης Μάγγας, ο Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ Ένωσης Δ. Αττικής κος Αθανάσιος Κουμπούλης, την Ε.Ν.Α.ΞΙ.Α εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κος Βασίλης Βράντζας και τα μέλη κα Σοφία Βαγενά και κος Χρήστος Κόκκαλης, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος κος Θεόδωρος Τσαϊρίδης, την Πανελλήνια Ένωση Πυροτεχνουργών εκπροσώπησε ο Γ. Γ. κος Γεώργιος Τσαπάρας, την Ένωση Αστυνομικών Ζακύνθου κος Κωνσταντίνος Καραγκούνης, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας ο Πρόεδρος κος Χρήστος Ντελής, ο Γ.Γ. κος Παναγιώτης Ψευδεδούρος και η Οργανωτική Γραμματέας της Ένωσης κα Αγάπη Σαρρή, την Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Γιώργος Τζατζάκης, ο Αντιπρόεδρος κος Δημήτρης Αβανίδης, ο Γ. Γ. κος Ρήγας Ουσταμπασίδης και ο Ταμίας κος Κωνσταντίνος Ζακεστίδης.
O Στρατηγός εν αποστρατεία πρώην Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κος Ιωάννης Ραχωβίτσας, οι Στρατηγοί εν αποστρατεία κος Δημήτρη Παπαπαναγιώτου, κος Αθανάσιος Παπαγεωργίου, κος Δημήτρης Δήμου, κος Βλάσσης Βαλατσός.
Υψηλοί Αξιοματούχοι εκπροσώπησαν την Αμερικανική Πρεσβεία.
Ο Διευθυντής Υγειονομικού Ψυχολογικού – Ψυχιατρικού Τμήματος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γραμμής Αστυνομικών κος Μανώλης Κουφάκης, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κος Αλέξανδρος Μητρόπουλος, η Διευθύντρια της EUROΜΕDICA κα Ευανθία Καναβάκη, και ο Πρόεδρος της εταιρείας ΝΟΥS κος Τάκης Τσαγκρώνης, ο οποίος προσέφερε τα δώρα για το φλουρί της βασιλόπιτας..
Από το δημοσιογραφικό χώρο τίμησαν με την παρουσία τους:
H κα Άρια Καλύβα και ο κος Δημήτρης Πόποτας από το Πρώτο Θέμα, ο κος Κώστας Παπαδόπουλος, ο κος Αλέξανδρος Καλαφάτης και η κα Kάτια Νιάκαρη από το Κανάλι OPEN, ο δημοσιογράφος κος Γιάννης Αρμουτίδης.
Σπουδαίες προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων έδωσαν το παρών σε όλη την εκδήλωση.
Για το τέλος, η Ένωση επιφύλασσε μία ιδιαίτερη έκπληξη για το κοινό αφού ο πολυτάλαντος ηθοποιός κος Πάντης, χάρισε γέλιο με το έξυπνο σόου που έδωσε ντυμένος γυναίκα τσιγγάνα και διαβάζοντας το χέρι των προσκεκλημένων.
Το Ημερολόγιο της Ένωσης, που κοσμείται από 6 σύγχρονους ζωγράφους, δόθηκε δωρεάν στους καλεσμένους το οποίο και θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Η Ένωση ευχαριστεί τον κ. Βασίλη Κοντόπουλο και όλο το προσωπικό του Ποσειδωνίου για την συνεργασία. Ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία στα δρακόντια μέτρα για τον ερχομό της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και διευκόλυναν με κάθε τρόπο τη πρόσβαση των μελών και επισήμων στο Ποσειδώνιο.
Το πρόγραμμα συνέχισε με κεντρικό καλλιτέχνη τον Πάνο Κιάμο συνοδευόμενος από τον Νικηφόρο, την Μάλου και το συγκρότημα DeeVibes, οι οποίοι διασκέδασαν τους προσκεκλημένους μέχρι πρωίας.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                                                                   -Ο-

Πρόεδρος                                                                                  Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                              ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος

6978079503                                                                                     6948040159

Χορός Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής - Το σπίτι του Ηθοποιού την 10/01/2019

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Posidonio music hall, οδός Λ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό, ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού».

Posidonio 2019 2
Ο Πάνος Κιάμος, η Μαλού, ο Νικηφόρος και το συγκρότημα DEEVIBES θα διασκεδάσουν τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση ενώ τα Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής και του ιδρύματος «Το σπίτι του Ηθοποιού» θα κόψουν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Η τιμή πρόσκλησης είναι 15 ευρώ (μια φιάλη για 4 άτομα) και κάθε επόμενη φιάλη 60 ευρώ. Οι προσκλήσεις διατίθενται, από Σάββατο 22/12/2018, στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής οδός Βορείου Ηπείρου 50 Άνω Γλυφάδα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής καθημερινά (εκτός Κυριακής & Αργιών από 08:00 έως 15:00 τηλέφωνο 210-9620840.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                                                                   -Ο-

Πρόεδρος                                                                                 Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                              ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος

6978079503                                                                                    6948040159

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση της Ένωσής μας

Paidiki Xrist 2019 1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/12/2018 και ώρα 11:00, η παιδική θεατρική παράσταση που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.
Η παράσταση «Σαν παιδιού φαντασία» μάγεψε μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους με την μοναδική της προσέγγιση στον κόσμο των συναισθημάτων, σκορπίζοντας απλόχερα την χαρά και την ευτυχία στα παιδικά πρόσωπα.

Paidiki Xrist 2019 2Paidiki Xrist 2019 3
Το θέατρο ήταν κατάμεστο και τα παιδιά αποχωρώντας έλαβαν πλούσια χριστουγεννιάτικα δώρα από το Άγιο Βασίλη ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Ευχαριστούμε τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη χορηγία των παιδικών δώρων ο οποίος για άλλη μια φορά στηρίζει έμπρακτα την Ένωσή μας.
Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους.

Paidiki Xrist 2019 4

Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής: Παιδική Χριστουγεννιάτικη Παράσταση "«ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ»

Παιδική Χριστουγεννιάτικη Παράσταση

Γλυφάδα, 06/12/2018

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, διοργανώνει την παιδική θεατρική παράσταση «ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ» για τα παιδιά των μελών μας, την Κυριακή 16/12/2018 και ώρα 11:00 στο Θέατρο Ριάλτο "Αλέκος Αλεξανδράκης" (Κυψέλης 54 – Κυψέλη).

Paidiki Xristoygenniatiki AFISSA 2019

Η παιδική παράσταση «ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ» μαγεύει μικρούς και μεγάλους θεατές με τη μοναδική προσέγγιση στον κόσμο των συναισθημάτων αλλά και παραδίδει μια άρτια παράσταση σε όλα τα επίπεδα με ένα εξαιρετικό κείμενο πλημμυρισμένο με μηνύματα με την πιο ευρηματική σκηνοθεσία. Η κυρία Φαντασία ( Ευτυχία Φαναριώτη από το Καφέ της Χαράς ) μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες του έργου σας υπόσχονται να σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις και μόνο.
Μεγάλη γιορτή θα ακολουθεί στο τέλος της κάθε παράστασης με γλυκίσματα ολόφρεσκα για γονείς και παιδιά με τον Αι Βασίλη και τα ξωτικά του οι οποίοι θα είναι παρόν για να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους αλλά και να φωτογραφηθούν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο .

Προσκλήσεις θα διατίθενται από τα γραφεία της Ένωσής μας :
-Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής (Βορείου Ηπείρου 50, Γλυφάδα, Δ.Α.Ν/Α.Α.,
2ος όροφος)

Δελτίο τύπου παρουσίασης ημερολογίου 2018

“Εξέχουσες προσωπικότητες έδωσαν το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής”

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο ημερολόγιο, ελάχιστος φόρος τιμής στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η παρουσίαση του οποίου έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη.
Στόχος η αναβίωση παραστάσεων της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας. Ένα ημερολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και χάρη στη σημαντική συμβολή του Εθνικού Θεάτρου και της ΕΡΤ. Τις θετικότερες των εντυπώσεων άφησε η παρουσιάστρια της βραδιάς κα. Γεωργία Παράσχου, η οποία συντόνισε την εκδήλωση καθώς και ο αστυνομικός συντάκτης κ. Γιώργος Καραϊβάζ που παρουσίασε το ημερολόγιο δίνοντας τη σκυτάλη στον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη για την επίσημη έναρξη της. Ο κ. Καλλιακμανης στο λόγο του ανέφερε πως: «Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στην αναβίωση των παραστάσεων αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας με τη φιλοδοξία να συνεισφέρουμε και εμείς στην ανοικτή και εκλεκτή πνευματική διαμάχη». Ο ίδιος τόνισε πως «η τραγωδία δεν είναι μια μορφή τέχνης, αλλά ένας κοινωνικός θεσμός που εισάγει η πόλη με την ίδρυση των τραγικών αγώνων, αφού η τραγωδία γεννιέται όταν αρχίζει κάνεις να κοίτα τον μύθο με τα μάτια του ενεργού πολίτη, αντιμετωπίζοντας την αρχαία τραγωδία περισσότερο σαν κείμενο και λιγότερο σαν ένα θεατρικό οργανισμό». Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη προσπάθεια αναβίωσης της τραγικής συγκίνησης και του υγιούς θεατρικού εντυπωσιασμού», ευχαριστώντας θερμά όλους που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για την συνεργασία που χτίστηκε με την Ένωση για την επίτευξη του Ημερολογίου 2018. Ο κύριος Παπαγεωργίου τιμήθηκε για την πολυετή συμβολή του στον Ελληνικό Πολιτισμό και την προώθηση της Θεατρικής Τέχνης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ενθουσιασμός και ο θαυμασμός μου ήταν φανερός όταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ν/Α Αττικής με επισκέφθηκε στο Εθνικό Θέατρο για να δημιουργηθεί το Ημερολόγιο», τονίζοντας παράλληλα πως «υπάρχει φως στο τούνελ αλλά και μια άλλη πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας».
Για την σπουδαία και πολυετή προσφορά της τόσο στο χώρο της Θεατρικής Τέχνης, αλλά και για τη δράση της με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού», το οποίο ιδρύθηκε το 1997 με προσωπικά της έξοδα, τιμήθηκε η σπουδαία ηθοποιός κυρία Άννα Φόνσου. Η κυρία Φόνσου φανέρωσε τη συγκίνηση της απέναντι στον Πρόεδρο της Ένωσης και το Δ.Σ. για την προσπάθεια ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για την επιλογή της συγκεκριμένης θεματολογίας.
Συγκλονιστική παρουσία αυτή ενός από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, ενός ζωντανού θρύλου ο οποίος έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό με μελωδίες που έχουν ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας. Ο λόγος για τον κύριο Μιμή Πλέσσα, ο οποίος κατέπληξε με το λόγο του διηγούμενος προσωπικές ιστορίες και αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.
Ευρύτερα για την Αρχαία κωμωδία και τραγωδία καθώς και τον Ελληνικό Πολιτιστικό πλούτο τοποθετήθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες. Ο Αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κύριος Τζανέτος Φιλιππάκος, σημείωσε στον χαιρετισμό του: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ως Ένωση προβαίνετε, εκτός άλλων, και σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο των αστυνομικών, καθώς και σε ενέργειες που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το έργο της Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο, με το φετινό –άκρως καλαίσθητο, αλλά και συλλεκτικό, θα έλεγα– ημερολόγιο, αποδίδετε φόρο τιμής στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και μας κάνετε να αναλογιστούμε εκ νέου την εκπαιδευτική –αλλά και θεραπευτική για την ψυχή– αξία της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας. Αλλά, ταυτόχρονα, υπενθυμίζετε σε όλους το αυτονόητο: το άλλο πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού, το πρόσωπο εκείνο, που έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά την εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι για τους ένστολους. Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι, που σε ώρες ανάπαυλας, σε ώρες ξεκούρασης με συγγενείς και φίλους, στρέφονται προς τις τέχνες, τα γράμματα, το θέατρο και τον πολιτισμό. Η ψυχαγωγία δεν είναι απλώς «απόπειρα αποφόρτισης», αλλά δικαίωμα και δείκτης πολιτισμού. Μας κάνει καλύτερους επαγγελματίες, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίζουμε τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, καθώς και να ενισχύουμε τις δράσεις εξωστρέφειας της Ελληνικής Αστυνομίας».
Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο άνθρωπος που έχει διασώσει -με προσωπικά του έξοδα- πάνω από 15.000 αρχαιότητες. Ο φημισμένος ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κύριος Γεώργιος Τσούκαλης, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αξία διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την καθημερινή και άοκνη προσπάθεια των αστυνομικών.
Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με την φωνή που μας ταξιδεύει χρόνια. Μία φωνή συνυφασμένη με κάθε σπουδαίο γεγονός του καλλιτεχνικού αθλητισμού. O λόγος για τον κύριο Αλέξιο Κωστάλα, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε προσωπικά του βιώματα από τους χώρους των θεάτρων, δίνοντας έμφαση σε εξέχουσες ελληνικές προσωπικότητες που διέπρεψαν στο χώρο της τέχνης και του θεάτρου, μαγεύοντας το κατάμεστο θέατρο του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη και ευχαριστώντας θερμά την Ελληνική Αστυνομία που ασχολείται καθημερινά ακόμη και με τον Πολιτισμό μας.
Κλείνοντας το λόγο έλαβε ο σπουδαίος ηθοποιός με μακρά διαδρομή στο χώρο του θεάτρου με ποικίλα ρόλων Αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας σε Επίδαυρο και Ηρώδειο, -αξιοσημείωτος ο ρόλος του στο σήριαλ Καλημέρα Ζωή, ως υπαστυνόμος υπηρετώντας επί 6 έτη το σώμα- ο κύριος Θάνος Καληώρας αναφέρθηκε εκτενώς στο περιεχόμενο του ημερολογίου τονίζοντας τις δικές του προσωπικές εμπειρίες αφού είχε λάβει μέρος στις περισσότερες από τις προβλήθηκε παραστάσεις του ημερολογίου τονίζοντας την σπουδαιότητα διάσωσης της Αρχαίας τραγωδίας από γενιά σε γενιά.
Τέλος, το λόγο πήρε ο ηθοποιός κύριος Σπύρος Πούλης που μίλησε αναφορά στα προσωπικά του βιώματα στο χώρο του Θεάτρου αναφέροντας σπουδαίες στιγμές από τη μέχρι τώρα πορεία του.
Οδοιπορικό στο περιεχόμενο του ημερολογίου έκανε ο αστυνομικός συντάκτης κύριος Γεώργιος Καραιβάζ, παρουσιάζοντας με επιστημονική προσέγγιση όλες τις σελίδες, προβάλλοντας σχετικά βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ. Παράλληλα, με την κεντρική παρουσίαση του ημερολογίου πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους.
• Ο Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας Α.Ε.Α , Επίτιμος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, για την έμπρακτη συμβολή του στον ένστολο συνδικαλισμό, κύριος Δημήτριος Γεωργαντζής.
• Επιτυχημένη δημοσιογράφος και στιχουργός με πολυετή προσφορά στον Ελληνικό Πολιτισμό. Φίλη της Ένωσης αφού βρίσκεται στο πλευρό της πάντα προάγοντας την πολιτιστική κληρονομιάς της χώρας μας, με πολυετή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τιμήθηκε η κυρία Λουκίλα Κάρρερ Πλέσσα.
• Η συμβολή του αρχείου της ΕΡΤ ήταν καθοριστική στην υλοποίηση και παρουσίαση του σημερινού φετινού ημερολογίου. Το Δ.Σ. της Ένωσης τίμησε τον σκηνοθέτη και υπεύθυνο της εκπομπής «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ» κύριο Πανό Παπαδόπουλο για την καθοδήγηση του και παραχώρηση του οπτικού υλικού
• Έναν ακόμη ζωντανό θρύλο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης τον κύριο Τάσο Μπιρσίμ.
• Για τις ουσιαστικές και ελπιδοφόρες δράσεις τους προς το κοινωνικό σύνολο, και την προσφορά δωρεάν εξετάσεων σε όλα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Ν|Α Αττικής, απονεμήθηκε βραβείο στον Όμιλο Euromedica & την Διευθύντρια Διαγνωστικών Αττικής του Ομίλου, κυρία Μελανθία Καναβάκη.
Το ημερολόγιο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στο Πρόεδρο κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη.
Το «παρών» έδωσαν από την πολιτική ηγεσία ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Παναγιώτης Ντζιουβάρας. Εκπρόσωποι κομμάτων: η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο κ. Κώστας Κατσίκης Βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από το Κίνημα αλλαγής η Βουλευτής Π. Αττικής κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βουλευτής με το Ποτάμι κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πολιτευτής Β´ Αθηνών με το Κίνημα αλλαγής κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος ΕΝΑΞΙΑ κ. Βασίλειος Βράντζας, ο Γραμματέας ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέας Βέλλιος, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας ΠΟΑΣΥ κ. Μανώλης Μαργετάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και Περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Δρόσος Παρασκευάς, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Εμμανούηλ Λυδάκης ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης,ο εκπρόσωπος ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης, ο εκπρόσωπος ενστόλων των ΑΝΕΛ κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Δημήτριος Παπαναγιώτου, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Μανώλης Γρηγοράκης, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο Ψυχολόγος Διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ και διευθυντής της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης κ. Μανώλης Κουφάκης, ο Γ.Γ. της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας κ. Ρήγας Ουσταμπασίδης, ο Γενικός Διευθυντής ΕΟΠΥΥ Νοτίων Προαστίων κ. Κωνσταντίνος Παράσχος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Αντώνιος Γλύκας, η Πρόεδρος Ένταξης Lions κυρία Βούλα Σαραντάρη, η Επικεφαλής Τομέα Ισότητας και Πρόεδρος Lions κα. Φωτεινή Βρύνα καθώς και εκπρόσωποι του αστυνομικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου.
Η σπουδαία αυτή εκδήλωση έκλεισε με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα από τον σπουδαίο συνθέτη κ. Γιώργο Κριμιζάκη και τον τραγουδοποιό κ. Γιάννη Πετρόπουλο, αφήνοντας για το τέλος το μουσικό ταξίδι στις μελωδίες της Κρήτης με το συγκρότημα του κ. Ηλία Παλιουδάκη.
Η Ένωση Ν/Α ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και θα συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό και το κοινωνικό ππρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

                          Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                               -O-

           Πρόεδρος                                          Γεν. Γραμματέας

            

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                        ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

           6978079503                                                  6977665820

Ημερίδα της Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής για την βία και την επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλον

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαυρίου με θέμα "Η βία και η επιθετικότητα στο σχολικό περιβάλλoν ".
Ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης αναφέρθηκε σε περιστατικά και υποθέσεις που ανέλαβε ο ίδιος και συμβούλεψε τα παιδιά να ενημερώνουν τους γονείς και τους παιδαγωγούς τους όταν αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, συζήτησε με τα παιδιά επισημαίνοντας τους την αναγκαιότητα της ύπαρξης του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμού για την διατήρηση του εννόμου αγαθού της ασφάλειας και άκουσε τις απόψεις τους για το λειτούργημα του αστυνομικού.

Bullying Lavrio 1
Η κοινωνιολόγος Εγκληματολόγος κα. Ιόλη Κατερίνα Γεροπάνου προσέγγισε κοινωνιολογικά το ζήτημα της βίας και της επιθετικότητας στο σχολικό περιβάλλων ενώ η παιδαγωγός εγκληματολόγος κα. Γιώτα Μακρυσοπούλου ανέλυσε τα αίτια της εκδήλωσης βίαιων συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλων και έδωσε στα παιδιά συμβουλές αναγνώρισης τέτοιων συμπεριφορών καθώς και τρόπους αντιμετώπισης.
Την συζήτηση οργάνωσε και συντόνισε ο αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής κ. Βαγγέλης Μπούζας.

Bullying Lavrio 2
Η Ένωση μας ευχαριστεί εγκάρδια καταρχήν τα παιδιά που μας φιλοξένησαν στον δικό τους χώρο ,τον διευθυντή του γυμνασίου κ Αδάμ Παπασπύρου και τους παιδαγωγούς, καθώς και τον Πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Φίλλιπο Καναγκίνη. Φυσικά τον ιδιωτικό ερευνητή κ. Γιώργο Τσούκαλη, την κα. Ιόλη Κατερίνα Γεροπάνου, την κα. Γιώτα Μακρυσοπούλου και τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοβουλίας κ. Βαγγέλη Μπούζα.
Είναι γεγονός ότι το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του αυριανού πολίτη και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται εκεί ακριβώς που υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                       -O-

  Πρόεδρος                                                 Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                    ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

6978079503                                                6977665820

Παρουσίαση ημερολογίου 2018

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής αναδεικνύει τον Ελληνικό πολιτισμό και αποδίδει φόρο τιμής στην αναβίωση παραστάσεων της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας.
Η Εκδήλωση για την παρουσίαση του ημερολογίου 2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο ίδρυμα εικαστικών τεχνών Β. και Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ( Β. Σοφίας και Μέρλιν 1, έναντι Βουλής των Ελλήνων είσοδος από Β. Σοφίας).
Την εκδήλωση παρουσιάζει η κα. Γεωργία ΠΑΡΑΣΧΟΥ και το ημερολόγιο ο αστυνομικός συντάκτης και δημοσιογράφος κ. Γιώργος ΚΑΡΑΪΒΑΖ.

            Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                             -O-

           Πρόεδρος                                              Γεν. Γραμματέας

            

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                             ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

           6978079503                                                  6977665820

Μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά ο αποκριάτικος χορός της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής και Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά ο αποκριάτικος χορός της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής και Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

Περισσότερες από 1.000 οικογένειες, με τα παιδιά τους, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στο «Ποσειδώνιο» την Κυριακή 11|02|18, σε μια εκδήλωση προσφορά της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η αίθουσα γέμισε χαμόγελα, οι διοργανωτές μοίρασαν χαρταετούς στους μικρούς φίλους και φρόντισαν να έχουν τους κατάλληλους προσκεκλημένους ώστε να προσφέρουν ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα με θεατρική παράσταση, Καραγκιόζη, τον μάγο Σανκάρα και το νεανικό συγκρότημα Kings. Την εκδήλωση παρουσίασε η εκλεκτή συνεργάτιδα των Ενώσεων, κυρία Γεωργία Παράσχου.

apokria 2018a

Την επίσημη έναρξη του παιδικού χορού έκανε αρχικά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κύριος Βασίλειος Βράντζας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους αστυνομικούς με τις οικογένειες τους που παρευρέθηκαν.
Απέδωσε θερμές ευχαριστίες στον φίλο Γιώργο Καλλιακμάνη για την άριστη συνεργασία των τελευταίων ετών, ενώ επισήμανε ότι «με τη συνδικαλιστική του συμπεριφορά κοσμεί και προάγει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον ένστολο συνδικαλισμό με τον καλύτερο τρόπο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής κύριος Γεωργιος Καλιακμάνης τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε στιγμές αφιερωμένες στα παιδιά». Ευχαρίστησε θερμά τον φίλο Βασίλη Βράντζα για την εποικοδομητική και άκρως ουσιαστική συνεργασία τους και επισήμανε ότι «δε θα σταματήσει εδώ το έργο των δυο Ενώσεων προσπαθώντας συνεχώς να ανεβάσουμε το επίπεδο. Μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά και τα μέλη μας».

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των δυο Ενώσεων ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγης Αλεξανδράκης.

apokria 2018d

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος ενθουσιασμένος με τη πληθώρα κόσμου και παιδιών δήλωσε χαρακτηριστικά «Θερμές ευχαριστίες απέδωσε στους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο Ενώσεων για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους η οποία εκτός της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης που προσφέρει στα μέλη και τα παιδιά τους, συσφίγγει και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς αλληλεγγύης και συναδελφικότητας»

apokria 2018e

Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών κύριος Ιωάννης Κατσιαμακας, ο επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αθλητών Ελλάδας κύριος Γιάννης Γρίμμας, , η Πρόεδρος της Γραμματείας Γυναικών κυρία Μαρία Γιαννακόπουλου, ο Πρόεδρο της IPA Πειραιά κύριος Κυριάκος Καρκαλής και ο Διοικητής Δ.Α.Ε.Β., Ταξίαρχος κύριος Γεώργιος Γιάννινας.

Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής δε σταματούν τη παράδοση των τελευταίων ετών και δημιουργούν από κοινού εκδηλώσεις για όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους προάγοντας την αξία της συλλογικότητας αλλά και τη σημαντικότητα πρωτοβουλιών προς τα παιδιά μας.

                                                                                Η προσπάθεια ποτέ δεν αποτυγχάνει όταν γίνεται με αγάπη!

apokria 2018b

          Για το Δ.Σ.                                                               Για το Δ.Σ.

              -Ο-                                -Ο-                                      -Ο-                                         -Ο-

          Πρόεδρος                 Γεν. Γραμματέας                     Πρόεδρος                         Γεν. Γραμματέας

ΒΡΑΝΤΖΑΣ Βασίλειος           ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλος      ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος    ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

Αποκριάτικος παιδικός χορός 2018

Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στα πλαίσια των στενών συνδικαλιστικών και συναδελφικών δεσμών, συνδιοργανώνουμε αποκριάτικο παιδικό χορό, προσφορά στις οικογένειες των μελών μας, την Κυριακή, 11/02/2018 και ώρα 11:30 στο “POSIDONIO Music Hall” (Λ. Ποσειδώνος αρ.18, Ελληνικό).

Afisa apokriatiko 2018
Ένα υπερθέαμα για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για μεγάλα «παιδιά», που θα προσφέρουν:
-Ο θρυλικός μάγος SANKARA
-Το θέατρο σκιών (Καραγκιόζης) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
-Μαριονέτες και κλόουν
-Και το δημοφιλές μουσικό συγκρότημα “KINGS”, που θα ερμηνεύσει τις μεγάλες του επιτυχίες.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των δύο Ενώσεων.
Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις που θα διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ από τα γραφεία των Ενώσεων μας (Λ. Αλεξάνδρας 173, Αθήνα- 4ος όροφος – 210-6460405 και Βορείου Ηπείρου 50, Γλυφάδα - 210-9620840), κατά τις ώρες 09:00-14:00.

                              Για το Δ.Σ.                                                               Για το Δ.Σ.

                  -Ο-                                -Ο-                                        -Ο-                                         -Ο-

              Πρόεδρος                 Γεν. Γραμματέας                     Πρόεδρος                         Γεν. Γραμματέας

      ΒΡΑΝΤΖΑΣ Βασίλειος           ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλος      ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος    ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

Ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής 2018

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για τον ετήσιο χορό, που και φέτος διεξήχθη στο «Posidonio Music Hall» με μεγάλη επιτυχία.

Η παρουσία περισσοτέρων των 1.000 ατόμων συναδέλφων αστυνομικών, αλλά και από κάθε φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του έργου που σταθερά τα τελευταία έτη παρουσιάζει η Ένωση. Πιστοί στις αξίες μας συνεχίζουμε δυναμικά να προασπίζουμε τα δικαιώματα του Έλληνα Αστυνομικού, προβάλλοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., τιμώντας και αναδεικνύοντας το ρόλο προσωπικοτήτων με καθοριστική συμβολή στον αστυνομικό συνδικαλισμό, αλλά και όσων - κόντρα στο ρεύμα των καιρών - στηρίζουν έμπρακτα την Ελληνική Αστυνομία και την Ένωση μας.

6
Η βραδιά κύλησε με ομιλίες και βραβεύσεις με συντονίστρια τη Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου UNESCO, κα Γεωργία Παράσχου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με το λόγο της, αλλά, και πολλή διασκέδαση, με τους παρευρισκόμενους να ξεχνούν για κάποιες ώρες τα προβλήματα και τα άγχη της σκληρής καθημερινότητας του Έλληνα Αστυνομικού και να προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο να υποδεχθούν το νέο έτος.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής από την έναρξη της ίδρυσής της βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των συνδικαλιστικών αγώνων και ταυτόχρονα βάζει το δικό της λιθαράκι στην κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις κορυφαίες στιγμές μεταξύ άλλων καταγράφονται:
• η δημιουργία Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
• η στήριξη συναδέλφων που χρήζουν ιατρικής περίθαλψη
• η δημιουργία ιατρείου, καθώς και η τελευταία μεγάλη συνεργασία που σύναψε η Ένωση με τα διαγνωστικά Κέντρα «EUROMEDICA», εξασφαλίζοντας διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς οικονομική συμμετοχή για όλα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και τις οικογένειές τους.

Αξίζει επίσης να σταθούμε:
• στη σημαντική συνεισφορά του εφοπλιστή, κ. Αθανάσιου Μαρτίνου
• στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις οικογένειες αστυνομικών
• στις υποτροφίες με την στήριξη των ΙΕΚ Άλφα κ.ά.
Ενέργειες που δείχνουν ξεκάθαρα το έργο που συντελείται από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής Νοτιοανατολικής.

Με μεράκι και υπερηφάνεια, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, δημιουργήθηκε το Ημερολόγιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για το έτος 2018, που στόχο έχει την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού ως ελάχιστο φόρο τιμής τόσο στο έργο των προγόνων μας, όσο και στην αναβίωση παραστάσεων της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας.

Η έναρξη της βραδιάς έγινε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Καλλιακμάνη: «Βρισκόμαστε σταθερά στις επάλξεις, με κύριο γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων του Έλληνα Αστυνομικού, καθώς και την άμεση διεκπεραίωση ζητημάτων κομβικών για την καθημερινότητα των συναδέλφων», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης και συνέχισε: «Η Ένωσή μας, παράλληλα, τιμά και προάγει την ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, αφιερώνοντας το ετήσιο Ημερολόγιο για το 2018 στην αρχαία τραγωδία και κωμωδία. Η ψυχή της Ένωσης είναι όλοι οι συνάδελφοι Αστυνομικοί που στηρίζουν την προσπάθεια της Ένωσης στο να προασπίζει τα δικαιώματα και να προσφέρει έμπρακτα σε όλους τους τομείς».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τιμωμένων προσώπων.

Ανάμεσα τους ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. και επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν ξεχώρισε για τη συνδικαλιστική του δράση στην Ελληνική Αστυνομία. Ξεκινώντας τη συνδικαλιστική πορεία του από τα πρωτοβάθμια σωματεία Ξάνθης και Πέλλας, συνέβαλε τα μέγιστα στην υποβολή του καταστατικού και στην ίδρυση της Ομοσπονδίας με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). Το 1990 ανέλαβε και τυπικά το τιμόνι της Ομοσπονδίας, ως ο πρώτος αιρετός Πρόεδρός της, διατηρώντας τη θέση αυτή για περίπου 20 έτη. Τη βράβευση έκαναν από κοινού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Καλλιακμάνης και ο εργατολόγος και τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κ. Κυριαζίδης επισήμανε πως για να υπάρξει στοχευμένος συνδικαλισμός, προάγοντας τα δικαιώματα των αστυνομικών, πρέπει να εργαστούν σκληρά όλοι καθώς η ενότητα και ο υπερκομματισμός είναι αυτά που θα φέρουν αποτέλεσμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, ευχαριστώντας θερμά τον Πρόεδρο και την Ένωση που τον τιμά με το βραβείο.

5

Ακολούθησε η βράβευση του Γεωργίου Μαλαγκωνιάρη, ο οποίος έπειτα από απανωτές διώξεις και Ε.Δ.Ε. για τη συνδικαλιστική του δράση, αποτάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αλλά εν τέλει δικαιώθηκε στα διοικητικά δικαστήρια. Ο ένστολος συνδικαλισμός του οφείλει πολλά. Ο Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης ο οποίος μεταξύ των άλλων υπήρξε ο πρώτος αιρετός γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, επί Προεδρίας Δήμου Γόγολου, παρέλαβε τιμητική πλακέτα ως φόρο ευγνωμοσύνης από το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, Μαρίνο Κακαβά και τον τέως Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δήμο Γόγολο.

00

Η επόμενη βράβευση αφορούσε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε για σαράντα συναπτά έτη σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας ενεργά τον ένστολο συνδικαλισμό ως πρωτεργάτης της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κατά το διάστημα 2008-2015. Ο λόγος φυσικά για το Χρήστο Φωτόπουλο. Την απονομή έκαναν από κοινού, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Ηλίας Βρέντας και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κώστης Χατζιδάκης. Ο κύριος Φωτόπουλος δήλωσε ότι νιώθει περήφανος που ήταν αυτός που πάλεψε έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα περιφερειακά Σωματεία ανά Διεύθυνση. Κάτι, που εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι λειτούργησε για το καλό των αστυνομικών.

2

Η Ένωση, δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει θερμά το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, που από την πρώτη στιγμή της εκλογής του βρίσκεται στο πλευρό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής. Μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., υπήρξε ο πρώτος Δήμαρχος πανελλαδικά που παραχώρησε, δωρεάν, κτίριο 1.000 τ.μ. για 12έτη χρήση, προκειμένου να στεγαστούν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής και τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας Ελληνικού. Τη βράβευση έκαναν μαζί ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος Τομεάρχης Εξωτερικών υποθέσεων κ. Κουμουτσάκος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Μαρίνος Κακαβάς.

4

Ο Δήμαρχος δήλωσε, χαρακτηριστικά ότι μέσω της συστηματικής επαφής και της άψογης συνεργασίας με το Προεδρείο της Ένωσης οδηγήθηκε στην πρωτοβουλία αυτή. Επίσης δήλωσε δημόσια πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα παιδιά των Αστυνομικών στο Δήμο του, ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στη σίγουρη και εύκολη ένταξη τους στον Παιδικό σταθμό.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης τιμήθηκε ο άνθρωπος που ίδρυσε τον μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο στην Ελλάδα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ποιότητας σπουδών σε 95 ειδικότητες. Ο λόγος για τον καθηγητή, κ. Σοφοκλή Ξυνή. Την απονομή έκαναν από κοινού ο Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Γεώργιος Τσαπάρας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Συνδρεβέλης και η Βουλευτής Β´ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κα Καφαντάρη Χαρά. Από τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΛΦΑ δόθηκαν δωρεάν υποτροφίες σπουδών για τέκνα μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

3

Από το χώρο της Υγείας, για τη συνεχή του προσφορά στην Ελληνική Αστυνομία, τιμήθηκε ο Εμμανουήλ Κουφάκης, Διευθυντής Ψυχολογικού και Ψυχιατρικού Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ., επιστημονικός Υπεύθυνος 24ωρης Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης και Επικεφαλής Επιστημονικής Ομάδας Κρίσεων και Διαπραγματεύσεων. Τη βράβευση έκανε, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γεώργιος Καλλιακμάνης. Ο κ. Κουφάκης επισήμανε πως είναι πάντοτε στο πλευρό των αστυνομικών και τους παρότρυνε για οποιοδήποτε εργασιακό ή ψυχολογικό θέμα να καλούν στην γραμμή υποστήριξης χωρίς ενδοιασμούς.

0

Η τελευταία βράβευση πραγματοποιήθηκε τιμής ένεκεν για στον Διευθυντή αθλητικού τομέα & επικοινωνίας των ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Αντώνη Γλύκα, για την πολυετή προσφορά του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τη θερμή στήριξη στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής αφού διετέλεσε αρωγός για την προσφορά των εκπαιδευτικών υποτροφιών. Στο λόγο του αναφέρει πάντοτε «Τιμή και Δόξα στους Αστυνομικούς». Τιμητική πλακέτα απένειμαν, ο Ταμίας της Ένωσης Νίκος Κορομηλάς, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιώργος Χάνης και ο τέως Υπουργός Τουρισμού κ. Νικόλαος Σκουλάς.

1

Σημειωτέον πως ο κύριος Γλύκας με το πάθος και τον αυθορμητισμό του έβαλε τη δίκη σφραγίδα λέγοντας δυνατά «Τιμή και Δόξα στους Αστυνομικούς», κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις βραβεύσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκλεκτές προσωπικότητες:

Ο τέως αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Γιάννης Πανούσης, ο Οικονομολόγος και τέως Δ/ντης Γραφείου Υπουργού Προστασίας Πολίτη κύριος Βασίλης Μαστρογιάννης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κύριος Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κύριος Βασίλης Βράντζας, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κυρία Σταυρούλα Τζατζανά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας κύριος Δρόσος Παρασκευάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κορινθίας κύριος Χρήστος Αδάμ, η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αλίμου κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Αναπληρωτής Γραφείου τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης κύριος Σπυρίδων Καρανικόλας, ο Τομεάρχης για θέματα Σωμάτων ασφαλείας Δημοκρατικής Συμπαράταξης κύριος Απόστολος Ψωμάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πυροτεχνουργών κύριος Βασίλειος Γιαμπουράς μαζί με το Δ.Σ., ο Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πολιτευτής της Ν.Δ. κύριος Χρήστος Κονταρίδης. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κύριος Δημήτριος Αναγνωστάκης, αν και λόγω ασθένειας δεν παρευρέθηκε, μέσω του Προέδρου, διαβίβασε τις ευχές του για χρόνια πολλά και την αμέριστη στήριξη στην Ένωση και στους συναδέλφους.

Τη βραδιά στήριξε με την πολύτιμη βοήθεια του ο κύριος Γιάννης Κονταρίνης με την ομάδα του από το Vima Online, καθώς και πολλοί άλλοι που ομόρφυναν τη σπουδαία αυτή εκδήλωση.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                          -O-

Πρόεδρος                                                           Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                        ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

6978079503                                                         6977665820

Προσφορές

Προσφορά Αθλητικός Όμιλος Τζούντο Αλίμου (Southern Judo Academy)

Προσφορά Αθλητικός Όμιλος Τζούντο Αλίμου (Southern Judo Academy)

More details
Προσφορά watt+volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

Προσφορά watt+volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

More details
Προσφορά χορευτικός όμιλος Λυρίτες

Προσφορά χορευτικός όμιλος Λυρίτες

More details
Προσφορά medihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ

Προσφορά medihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ

More details
Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

Προσφορά KOUROS CARPETS CLEANING

More details
Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Προσφορά Φανοποιϊας & Ανταλλακτικών ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy